La meva arribada Kampala (Uganda) va ser a primers de Juliol, en plena calor a Barcelona però amb temperatura força agradable a Uganda.
Vaig anar a Kampala per una estada d'uns 40 dies per fer feina.
L'arribada al hotel, de matinada, ens va caure als peus, veure el tipus d'hotel on hauriem d'estar allotjats. Era com un motel de carretera dels estats units pero a l'Àfrica, aixi que ja podeu imaginar quin tipus d'hotel era.
Al entregar-nos les habitacions vam veure que eren força grans i amb un llit molt comode, però l'entorn no acompanyava massa que diguessim.
Vam començar a fer les feines per les que haviem vingut jo i el meu grup a Kampala. Erem 4 persones i jo mateix.
La veritat és que no vam aguantar gaire al hotel i vam haver de traslladar-nos als 8 dies d'estar-hi i vam anar a allotjar-nos al Sheraton de Kampala, una mica diferent al que vam anar a parar inicialment.
Al sheraton tot va ser totalment diferent ja que és un hotel de fama internacional i que els seus serveis estan molt bé. Uns jardins espectaculars i una picineta que ja vam provar en el dia setmanal de festa que teniem.
Les feines es feien a un edifici oficial. La rebuda que vam tenir per part de tota la gent de la embaixada va ser forçaespectacular, ja que tothom ens van rebre amb els braços oberts com si ens estiguessin esperant feia temps. Els primers dies reunions i més reunions amb els responsables de les oficines on haviem de fer les feines.
Vam coneixer i fer gran amistat amb gent de la cual treballava a les oficines i que era personal local d'Uganda.
La gent que vam coneixer, en principi et miren com si fossis un mega enginyer que no poden ni acostar-se a tu, pero al mateix moment que tu mostres interès per aquestes persones, les saludes els preguntes coses, aleshores inmediatament superes aquesta barrera que ells mateixos ja apliquen pel sol fet de venir de fora.
És una gent molt afable, amable i feliç, cosa que et fa plantejar moltes coses ja que veus que realment tenen ven poc. Us posaré un exemple: -Quan marxavem a dinar ells ens preguntaven si ja marxavem i que els convidessim, nosaltres els preguntavem si no anaven a menjar, i inmediatament ens deien que no tenien diners per fer-ho. L'unic que menjen és fruita que els donen durant el dia, i com podreu entendre, de cap manera grans quantitats.
La metodologia de treball que tenen és molt curiosa. Són gent que si no estas permanent a sobre indicant-li el que han de fer no es mouen. A l'hora de fer les feines les fan pero moooooltttttttt persimuniosament. Durant tota l'estada només em trobat 3 persones que anessin de bòlid a fer feines, un d'ells en Peter.
En Peter és la persona que s'encarrega del manteniment dels edificis on es trobaven les oficines on nosaltres estavem fent les feines, un tio que no parava quiet, i en qualsevol moment que el truquessis perque necessitaves del seu ajut, et deia sempre:-"I'm comming" fos on fos, i en pocs minuts ja el tenies alla on tu el reclamaves. És amb la persona amb la que hem fet més bones migues a Kampala de la gent local i encara i mantemin el contacte via e-mail. Aquest home a nivell laboral ens ha salvat moltes vegades la vida.
Un altre dels personatges que hem conegut durant la nostra estada ha estat el que ens ha salvat de molts desplaçaments. És el nostre taxista particular a Kampala l'Elijah. Un tio que no veia tres en un burro pero que conduïa, per la nit era laseva mort absoluta, perque el veies conduïnt super concentrat i amb la mirada super fixa a la carretera, i tu podies veure clarament que no veia res de res. Un bon element. Sempre pels matins ja el veiem a sota de l'edifici on treballavem esperant-nos per l'hora de sortir portar-nos al hotel. Tot el dia esperant-nos. NO BUSINESS deia.
També vam coneixar gent que treballava a les oficines que no tenien desperdici.
JK:
Bon element, és el que en aquell moment era el numero dos de les oficines. Porta vivint a Kampala fa 6 anys i ja té montada la vida allà.
NN:
Bona tipa, és la que ens montava totes les festes per tenir-nos distrets durant la nostra estada i realment ens va facilitar molt i molt els treballs.
DM:
Bona gent, però massa al darrera d'ell per que et faci una mica de cas o faci quelcom que necessites urgentment.
Entre molts d'altres, aquest són els que més vam tractar.
Ens van rebre amb tant braços oberts que ens van montar 3 dinars en grup a casa de cada un d'ells per celebrar lanostra arribada i la nostra feina feta.
A casa de JK vam fer una BBQ. Desde casa seva teniem unes vistes increibles del llag victoria i l'emplaçament de la casa era senzillament espectacular.
Una gran vista i una gran BBQ que ens va alegrar un poc més el viatge.
Una altra BBQ que ens van fer va ser a casa de NN, una BBQ sorpresa que no estava ni preparada ni res i que la va montar el mateix dia pero que va estar molt i molt bé també.
L'unica pena que vam tenir és que durant tots els dies que vam estar a Kamapala no vam poder fer gaire turisme, ja que per veure alguna cosa interessant a nivell de natura, el parc natural més proper que hi ha és a dos dies de camí, i en prou feines teniem 1 dia de descans setmanal per poder fer res d'això. Tot i aixi, els dies que vam estar allà va haver-hi un gran incendi a les montanyes on es troben la principal atracció naturista d'Uganda, que són els Goril.les. degut al foc que en aquells moments tenien les montanyes d'Uganda tots els goril.les van passar al país veí Rwanda i poca cosa haguessim pogut veure.
Tot i aixi amb la gent que ens va envoltar ens van fer que l'estada fos ben agradable i ens en vam sortir d'allà amb un gran gust de boca, i amb ganes de tornar per veure la gent que hi vam deixar i per poder fer tot allò que no vam poder fer.
ASPECTES INTERESSANTS LOCALS:
Facil.litat a l'hora de desplaçar-se a pèu. Si teniu problemes amb el desplaçament podreu agafar qualsevol taxi, acordant el preu abans de pujar per evitar problemes de malentesos.
Podeu disposar de taxi-moto (Boda-Boda) que hi poden anar fins a tres persones contant eln conductor.
El menjar que podreu trobar a Kampala és principalment menjar hindú ja que tot els negocis que hi ha per la ciutat, la gran majoria són d'hindus. Amb això podreu adivinar que TOTS els menjars piquen i són molt especiats. Pero no patiu que si voleu menjar menjar més semblant al que esteu acostumats podreu trobar pizzeries i coses per l'estil al centre de la ciutat.
Tota cosa que compris sempre, sempre, sempre has de posar el preu tu, ja que el preu inicial que et posin sempre serà mínim 3 vegades superior al seu preu real.
ASPECTES PER POSAR DELS NERVIS
Un dels aspectes més negatius que hem tingut a Uganda és que són molt lents en fer qualsevol cosa. Per servir plats més val que demanis el café a l'hora del primer plat per que te'l portin quan toca. Heu d'anar cargats de paciència a l'hora de dinar o sopar, perque tranquilament, per portar-te el primer plat poden tarda 20 minuts i entre plat i plat 30 min. Així que per menjar una hamburguesa o pizza o el que sigui amb una beguda t'hi pots estar fins una horeta i mitja bona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada